20 juni 2022

Meld je vóór de vakantie nog aan voor een adviesvisitatie over MKS!

Wil of ga je aan de slag met het invoeren van de MKS-werkwijze? En wil je weten wat voor jouw organisatie de beste route is? Meld je dan vóór de zomervakantie nog aan voor een advies op maat van Kind & Ziekenhuis!

Wij komen dan in het najaar  langs om te kijken hoe jullie MKS het beste kunnen vormgeven. Na afloop ontvang je advies en tips op maat. Wij noemen dit onze advies-visitatie MKS. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kind & Ziekenhuis heeft nog ruimte om ook jullie op weg te helpen met MKS. Want hoe voer je de MKS-werkwijze in? Dat verschilt per zorgorganisatie. De een werkt op onderdelen al volgens de MKS-uitgangspunten. Anderen moeten nog starten.

Advies-visitatie MKS: hoe werkt het?

  • je meld je aan
  • we prikken samen een datum
  • wij komen op bezoek
  • je ontvangt een adviesrapport

Vooraf sturen wij een vragenlijst die jullie zelf invullen.

Overtuigd?
Mail nog vóór de zomervakantie naar Anjet van Dijken en meld je aan: academy@kindenziekenhuis.nl.

Eerst meer weten?
Mail je vragen naar Anjet van Dijken, academy@kindenziekenhuis.nl.

Anderen over de adviserende visitatie van Kind & Ziekenhuis:

“De adviesvisitatie van Kind & Ziekenhuis komt als geroepen. Dit is precies wat we nodig hebben om verder te professionaliseren”

(Amphia Ziekenhuis Breda, senior kwaliteitsmedewerker)

“Werken vanuit een brede samenwerking heeft ons het afgelopen jaar méér gebracht dan alleen een warme overdracht als een kind naar huis toe gaat”

(Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch, Narcis Suljanovic- voormalig hoofd kwaliteit)

Lees ook:

Aan de slag met MKS: Kind & Ziekenhuis helpt zorg op weg

Symposium ‘Iedereen aan de slag met MKS’ op 5 oktober 2022

Kind & Ziekenhuis coördineert het MKS-project mede namens de samenwerkende MKS-partijen: BINKZ, het Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg, Kinderverpleegkunde.nl, de NVK en V&VN Kinderverpleegkunde.

Wat is Medische Kindzorg Samenwerking?

Ieder kind heeft recht op de beste medische zorg. In de eigen omgeving is dat zorg die past bij de wensen en het leven van kind en gezin.

We gaan die zorg in Nederland organiseren volgens de MKS-werkwijze. Dit betekent dat je standaard 4 fases doorloopt en rekening houdt met alle leefdomeinen. Dit leidt tot samenwerking tussen zorg- en andere professionals. Daardoor krijgen kind en gezin zorg en begeleiding op maat.

Steeds meer verzekeraars nemen MKS op in hun inkoopvoorwaarden. De MKS-werkwijze wordt namelijk de standaard. Dit is afgesproken door alle betrokken partijen, onder meer in de kwaliteitsstandaard ‘Zorg aan het zieke kind in de eigen omgeving’.

Meer weten?

Naar www.integralekindzorgmetmks.nl.