4 mei 2022

Invoeren MKS lastig? Kind & Ziekenhuis helpt met gratis visitatie en advies op maat

Steeds meer zorgorganisaties gaan aan de slag met het invoeren van MKS (Medische Kindzorg Samenwerking). MKS is de standaard werkwijze om zorg aan kind en gezin in de eigen omgeving te organiseren. Omdat de invoering lastig kan zijn, biedt Kind & Ziekenhuis zorgorganisaties een gratis visitatie aan met een implementatie-advies op maat.

Ieder kind heeft recht op de beste medische zorg. In de eigen omgeving is dat zorg die past bij de wensen en het leven van kind en gezin. Anno 2022 organiseren we die zorg standaard volgens de MKS-werkwijze: Medische Kindzorg Samenwerking. Dit is afgesproken in onder meer de kwaliteitsstandaard Zorg aan het zieke kind in de eigen omgeving. Zorgverzekeraars nemen MKS inmiddels op in hun inkoopvoorwaarden.

Kind & Ziekenhuis komt gratis langs en adviseert op maat over invoering van MKS

Daarom gaan steeds meer zorgorganisaties ermee aan de slag. Ook zorgteams in de ziekenhuizen, want ook zij hebben een rol in MKS. Omdat Kind & Ziekenhuis signaleerde dat het invoeren van MKS lastig kan zijn, bieden wij namens de MKS-partners praktische ondersteuning in de vorm van een visitatie. Een visitatieduo van Kind & Ziekenhuis komt langs en adviseert op maat hoe MKS in deze organisatie kan worden ingevoerd.

Zo werkt een visitatie

Tijdens de visitatie (die 1 dag duurt) onderzoekt Kind & Ziekenhuis samen met het team in hoeverre de zorgorganisatie al voldoet aan de kwaliteitsstandaard Zorg aan het zieke kind en het gezin in de eigen omgeving. Zo kun je zien hoever je al bent in het proces. Vooraf hou je als team een zelfevaluatie (1 teamgesprek), waarvoor je in de aanloop naar de visitatie documenten ontvangt. Na de visitatie krijg je als team een adviesrapport.

Meld je nu aan!

Belangstelling? Meld je dan nu aan! Een visitatie is gratis, maar we hebben ruimte voor maximaal 30 visitaties dit jaar. Voor vragen en aanmelden neem je contact op met Kind & Ziekenhuis, academy@kindenziekenhuis.nl.

Meer info, tools en tips

Alle informatie over MKS is te vinden op integralekindzorgmetmks.nl. Hier vind je checklijsten, stappenplannen, infographics, animaties, filmpjes en andere tools die je verder op weg helpen.

Ook tref je hier het online magazine Aan de slag met MKS aan. Dit leidt je stapsgewijs naar de voor jou relevante info.

Save the date – 5 oktober: ‘Iedereen aan de slag met MKS!’

Optimale kindzorg in de eigen omgeving vereist een actieve rol voor alle zorgverleners, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Wat betekent dit voor jou en je collega’s? Ontdek het tijdens het middagsymposium ‘Iedereen aan de slag met MKS’!

Concreet aan de slag

Laat je bijpraten door topsprekers, maak kennis met de nieuwste praktische tools, ontdek inspirerende voorbeelden, ga concreet aan de slag in workshops en ontmoet zowel ‘MKS-collega’s’ als ervaringsdeskundige ouders uit het hele land.

Meer info volgt, maar noteer alvast: woensdag 5 oktober – Amersfoort – Iedereen aan de slag met MKS!

Save the date – ‘Iedereen aan de slag met MKS!’

Kind & Ziekenhuis coördineert het MKS-project mede namens de samenwerkende MKS-partijen: BINKZ, het Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg, Kinderverpleegkunde.nl, de NVK en V&VN Kinderverpleegkunde.

BINKZ
Kenniscentrum-Kinderpalliatieve-zorg
Kind & Ziekenhuis Kind & Zorg
Kinderverpleegkunde
NVK
VVN