2 september 2022

Kind & Ziekenhuis krijgt gulle gift voor informatietechnologie in de kindzorg

Dankuwel, bestuur en leden van de Vereniging voor Informatica en Gezondheidszorg! Kind & Ziekenhuis heeft van deze vereniging een donatie gekregen van maar liefst 23.000 euro. De gulle gift is bedoeld voor het project AV1-robot van Kind & Ziekenhuis en het bevorderen van de ontwikkeling van PGO’s voor kinderen.

Voorzitter Hans Peter Lifmann en oud-voorzitter Ron van den Bosch kwamen de cheque persoonlijk overhandigen aan directeur-bestuurder Hester Rippen op het kantoor van bij Kind & Ziekenhuis in Utrecht.

De Vereniging voor Informatica en Gezondheidszorg (VIenG) bevordert sinds 1996 het gebruik van informatica in de zorg, maar stopt er nu mee. Het resterende bedrag in de verenigingskas, 23.000 euro, gaat naar Kind & Ziekenhuis.

De zorg verbeteren

“De ICT-projecten van Kind & Ziekenhuis spreken ons erg aan”, verklaart Hans Peter Lifmann de keuze van de VIenG. “Onze vereniging heeft zich altijd ingezet om met informatietechnologie de zorg te verbeteren. Jullie doen dat ook. Bijvoorbeeld met de AV1-robot, waarmee zieke kinderen toch overal gewoon bij kunnen zijn en overal aan mee kunnen doen. Prachtig!”

Directeur-bestuurder Hester Rippen dankte bestuur en leden van de vereniging mede namens alle kinderen. Ze gaf aan dat de gulle gift zeer welkom is.

AV1-robot en PGO’s

De gelden zullen worden besteed aan de AV1-robot en aan het bevorderen van de ontwikkeling van PGO’s voor kinderen.

Zo’n PGO (Persoonlijke Gezondheids Omgeving) is een app of website waarin mensen hun eigen zorg- en gezondheidsgegevens kunnen beheren. PGO’s stellen kinderen en ouders beter in staat de regie te voeren over hun gezondheid, hun ziekte en hun zorg.