Landelijke-KAR-dag

21 januari 2020

Kom jij ook in onze Landelijke KinderAdviesRaad?

Ben jij ± tussen de 10 en 18 jaar, heb jij ervaringen met kindzorg (bij jou of in je omgeving) of zou je het gewoon heel leuk vinden om hierover mee te denken en te praten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Stichting Kind en Ziekenhuis wil graag weten wat er goed gaat en wat er beter kan in de zorg voor kinderen en jongeren. Wij vinden het belangrijk dat jullie stem gehoord wordt. Daarom luisteren wij naar wat jullie te zeggen hebben en zorgen wij dat de dokters & verpleegkundigen hier ook naar luisteren. Inmiddels doen we dat al ruim 40 jaar.

Wat is een landelijke KinderAdviesRaad?

Dit is een groep van kinderen en jongeren die ervoor zorgen dat er niet alleen geluisterd wordt, maar dat er ook echt dingen veranderen. In een KinderAdviesRaad (KAR) mag je meedenken over wat nou goede zorg is voor een kind en wat daar voor nodig is.

In een KAR zitten soms kinderen en jongeren die zelf ervaring hebben met ziek zijn of zorg ontvangen of kinderen die een brus (broer of zus) zijn van een kind dat zorg nodig heeft (gehad). Maar ook kinderen die nog nooit zorg nodig hebben gehad of dit van dichtbij hebben meegemaakt zijn welkom. Juist deze mengelmoes van ervaringen maakt dat we samen met elkaar in gesprek kunnen gaan over wat er goed gaat en over wat beter kan!

Wat vragen we aan je? 

  • We vragen je mee te denken met ons, bijvoorbeeld over hoe een gesprek bij de dokter zou moeten gaan, hoe de zorg op school geregeld kan worden et cetera.
  • We bepalen samen met elkaar hoe dit eruit gaat zien, bijvoorbeeld hoe vaak we elkaar gaan zien en wat de onderwerpen zijn waar we het over willen hebben. We willen in ieder geval 2 keer per jaar 2 uur op een woensdagmiddag met elkaar afspreken. Jullie komen dan naar ons kantoor toe in Utrecht. Je ontvangt reiskosten en een leuke cadeautje :). Uiteraard mogen je ouders/verzorgers ook meekomen, maar die mogen dan op je wachten in een andere kamer; het gaat om jou.
  • Naast dat we jullie in het echt willen zien, doen we uiteraard ook veel digitaal; je mag bijvoorbeeld deelnemen aan de groepsapp van de KAR.
  • Behalve dat we praten over verschillende onderwerpen is het ook gewoon hartstikke gezellig! Je ontmoet leeftijdsgenoten en wordt ook uitgenodigd voor de landelijke KAR-dag waar alle KAR’s samen komen.

Twijfel je of dit iets voor jou is of heb je andere vragen aan ons?

Neem contact op met Giselle via kar@kindenziekenhuis.nl. Vraag je ook even toestemming aan je ouders/verzorgers?

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door op onderstaande link te klikken

Aanmelden landelijke KAR

Vraag je ook hiervoor weer even toestemming aan je ouders/verzorgers? Of kijk op: kindenziekenhuis.nl/kinderadviesraad.