5 september 2018

Oproep: 25 robots te leen voor zieke kinderen

Op afstand meedoen in de klas en met sociale activiteiten

Met robot AV1 kunnen zieke kinderen meedoen op school, ook als ze thuis of in een zorgorganisatie zijn. Stichting Kind en Ziekenhuis heeft 25 robots in bruikleen van Vodafone Foundation Nederland. Deze kunnen gratis worden geleend door zieke kinderen.

AV1 is een kleine robot die kan fungeren als de ogen en oren van het kind. De AV1 is ontwikkeld door het Noorse bedrijf No Isolation. Via de AV1 robot kunnen kinderen van 6 tot 18 jaar met een langdurige ziekte toch meedoen met sociale activiteiten. Het kind kan de robot bedienen vanuit zijn of haar ziekbed, met een app op de telefoon of tablet. Zo kunnen ze in contact blijven met hun klasgenoten, familie en vriendjes en hoeven ze
nooit meer een schooluitje, een verjaardag of een sportwedstrijd te missen. Als hij of zij inlogt, wordt de robot wakker. De leraar en leerlingen in de klas zien dat de lichtjes op de robot gaan branden en dat het zieke kind dus aanwezig is.

Het kind kan meeluisteren, rondkijken en praten met de klas, en de robot laten bewegen. Alleen luisteren is ook mogelijk, als het kind zich niet goed genoeg voelt om mee te doen. Doordat de robot klein is, kan hij mee met schoolreisjes, verjaardagsfeestjes of sportwedstrijd. Het zieke kind is niet zichtbaar, omdat de robot geen scherm heeft. Dit is op verzoek van gebruikers zelf, die vaak niet in beeld willen komen als ze er moe en ziek uit zien.

Nieuwsgierig naar de AV1 Robot? Bekijk het filmpje met de mogelijkheden van robot AV1!

De AV1 Robot kan geleend worden voor een periode van 2 tot 6 maanden.

Meer info of Robot lenen?

  • Kind en gezin kunnen een Robot aanvragen via onze website www.mijn-bondgenoot.nl
  • Voor meer informatie die niet op de website staat of als je (zorg)professionals bent kan je mailen aan robot@kindenziekenhuis.nl of bellen naar 085 020 12 65
  • Kind & Ziekenhuis heeft ook posters en flyers beschikbaar

Rachelle is geslaagd dankzij de AV1 robot

Rachelle geslaagd dankzij AV1 robot
De AV1 robot is de ogen, oren en stem van zieke kinderen waardoor zij kunnen meedoen in de klas. Mede hierdoor is Rachelle geslaagd!