27 november 2023

Stem van het kind centraal op de landelijke KAR-dag 2023

“Heel leuk en leerzaam”, klonk het na afloop van onze landelijke KinderAdviesRaden-dag, zaterdag 18 november in het Friese Beetsterzwaag. Zoals elk jaar kwamen in de week van de rechten van het kind leden van KAR-ren uit het hele land bij elkaar.

Meer dan tien KAR-en waren live aanwezig bij Revalidatie Friesland, én tien deden er online mee. Dat was leuk, want het is natuurlijk super om een dag met KAR-kinderen en -jongeren uit het hele land op te trekken.

Maar ook leerzaam, want je kunt ervaringen uitwisselen. Wat heb jij wel en niet voor elkaar gekregen in jouw zorgorganisatie? Discussiëren, hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat iedereen zijn zegje kan doen?

‘Praat niet over ons maar met ons’

Met elkaar in gesprek, was het centrale thema. Wat kun je zelf doen om je stem te laten horen? Maar ook: wat verwacht je van zorgverleners? Met elkaar in gesprek betekent écht luisteren, klonk het onder meer. “Praat niet over ons maar met ons, maak oogcontact, stel vragen, zorg voor een veilige en open sfeer!”

In gesprek gingen we ook met Tristan Bangma, die op jonge leeftijd al bijna niets meer kon zien door een oogziekte. Toch werd hij paralympisch- en wereldkampioen – achterop de tandemfiets. Wat een inspirerend verhaal vertelde hij!

Benieuwd naar de uitgebreide terugblik in woord en beeld? Hou dan onze socials in de gaten!

Meer over de landelijke KAR-dag 2023

Wil jij ook een goedwerkende KAR in jouw zorgorganisatie? Lees verder!