30 juni 2023

Wie wordt Kinderverpleegkundige MKS van het jaar 2023?

Ook in 2023 kiezen we weer een kinderverpleegkundige van het jaar. Kinderverpleegkundigen zijn niet alleen een onmisbare schakel bij Family Integrated Care, maar ook bij Medische Kindzorg Samenwerking (MKS).

Ken jij of werkt bij jouw zorgorganisatie dé kinderverpleegkundige die Medische Kindzorg Samenwerking hoog in het vaandel heeft staan? Nomineer deze persoon dan nu voor de titel Kinderverpleegkundige van het jaar 2022!

Nomineer hem of haar nu via deze link: www.kinderverpleegkundigevanhetjaar.nl.

Wat is Medische Kindzorg Samenwerking (MKS)?

MKS betekent dat zorgprofessionals samen met kind en gezin, samen met elkaar en samen met professionals in niet-medische domeinen de best passende zorg en ondersteuning organiseren voor kind en gezin. Waar het kind zich ook bevindt en zonder discontinuïteit.

In de eigen omgeving is dat zorg en ondersteuning die past bij het leven van het kind: in het gezin, op school, de sportclub en andere plaatsen die voor het kind belangrijk zijn. Ieder kind heeft er recht op!

Wie wint de award?

Daarom kiezen wij in 2023 de kinderverpleegkundige die zich hier optimaal voor inzet. Wie in jouw omgeving komt volgens jou het meest in aanmerking voor die titel? Welke kinderverpleegkundige zet zich in voor de juiste kind- en gezinsgerichte zorg op de juiste plek? Of wie werpt zich bij uitstek op als ambassadeur voor MKS?

Laat het ons weten! Kinderverpleegkundigen voordragen kan tot 11 september 2023.

De verkiezing

Kind & Ziekenhuis bevordert al meer dan 45 jaar kindzorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Elk jaar kunnen kinderen, ouders en collega’s die kinderverpleegkundige aanmelden die in hun ogen kinderverpleegkundige van het jaar moet worden.

De jury van Kind & Ziekenhuis kiest vervolgens uit alle aanmeldingen drie genomineerden, en uiteindelijk de winnaar.

Nomineer nu!

Nomineer nu via deze link: www.kinderverpleegkundigevanhetjaar.nl.Hier vind je ook meer informatie over de criteria en de procedure.

Lees reacties en interviews met eerdere Kinderverpleegkundigen Family Integrated Care van jaar:

2022: Hilda Mekelenkamp, LUMC Willem-Alexander Kinderziekenhuis
2021: Marieke Gijsbers, Radboudumc Amalia
2020: Petra den Hollander, Zienergie-Kids
2019: Godelief van den Aker, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis
2018: Riet Strik, Radboudumc Amalia
2017: Nicoline Cornelissen-van Rappard, CityKids
2016: Clementine Dekkers, Erasmus MC Sophia