22 november 2023

Word jij de nieuwe voorzitter van onze Raad van Toezicht?

Wil jij je inzetten voor optimale kind- en gezinsgerichte zorg voor ieder kind? Wil je dat doen als voorzitter van de Raad van Toezicht  van Stichting Kind en Ziekenhuis? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De zittingstermijn van de huidige voorzitter van onze Raad van Toezicht loopt af. Daarom zoeken wij een opvolger. Als lid van de Raad van Toezicht maak jij het mede mogelijk dat kinderen die een aandoening of beperking hebben, optimale kind- en gezinsgerichte zorg krijgen. Dat ze zich gezien, gehoord en veilig voelen en zelf de regie over hun leven kunnen voeren.

Wie zoeken wij?

Onze nieuwe Raad van Toezicht-voorzitter beschikt onder meer over maatschappelijke sensitiviteit en strategisch denkvermogen. Hij of zij is  proactief, besluitvaardig en neemt zijn of haar verantwoordelijkheid. De nieuwe voorzitter kent de medische (kind)zorg, kan met natuurlijk gezag de onafhankelijke voorzittersrol vervullen en heeft de persoonlijkheid om de menings- en besluitvorming te leiden. Voor de volledige profielschets zie de vacaturetekst.

Wie zijn wij?

Stichting Kind en Ziekenhuis is al ruim 45 jaar dé patiëntenorganisatie voor kind en gezin in de medische zorg. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de bestuurder en op de algemene gang van zaken.

Wat willen wij bereiken?

Kind & Ziekenhuis wil dat ieder kind dat met ziekte te maken krijgt optimale kind- en gezinsgerichte zorg ontvangt. Dat is kindzorg zonder angst, pijn of stress, met zorgverleners die goed naar het kind luisteren, ze betrekken bij het hele zorgproces en samen met het kind beslissen over de zorg en de behandeling. Het is zorg die waar mogelijk plaatsvindt in de eigen omgeving en die past bij het leven van het kind in het gezin, op school en op de sportclub.

Interesse? Reageer!

Spreekt jou dat aan? Lees dan de uitgebreide vacaturetekst en reageer! Hierin staat alles over de functie, de Raad van Toezicht en het werk van Kind & Ziekenhuis. Solliciteren kan tot 21 december 2023.

Download de vacature:

Vacature voorzitter  Raad van Toezicht – Stichting Kind & Ziekenhuis