18 december 2018

7 zorgverleners die laten zien hoe het moet!

Filmpjes waarin artsen of andere zorgprofessionals kinderen behandelen zonder houdgreep, dwang, pijn of angst, vind ik fascinerend om te zien. Humor en muziek kunnen veel doen tijdens een ziekenhuisbezoek. Net zoals het hebben van échte aandacht, de tijd nemen en je aanpassen aan wat een kind op dat moment nodig heeft. 

Ik heb 7 video’s voor je op een rij gezet met zorgverleners die laten zien hoe het moet. Enjoy!

Deze kinderarts geeft inentingen door middel van het neuriën van een gek deuntje en bellenblaas…

Dr. Tony Adkins, ook wel ‘Dancing Doc’ genoemd, werkt als arts-assistent in een ziekenhuis in Californië en gelooft dat ‘lachen het beste medicijn is’. Op zijn Facebookpagina post hij wekelijks video’s van hem en zijn patiënten waarop te zien is hoe ze samen een dansje doen.

De Amerikaanse Jac’Quel moet 3 x per week dialyseren. Tijdens deze uren durende behandelingen vermaakt hij zichzelf door danswedstrijdjes te houden met de kinderverpleegkundigen op de Nintendo Wii. Super dat hij in een ziekenhuis komt waar de zorgprofessionals hieraan mee willen werken om het voor hem makkelijker te maken!

In dit Braziliaanse ziekenhuis gebruiken ze ook voor volwassenen humor en muziek om het urenlange dialyseren iets aangenamer te maken. En dat voor de hele ‘afdeling’!

Je zou deze kinderarts een baby fluisteraar kunnen noemen. Dr. Hamilton kalmeert en troost binnen een paar seconden elke huilende baby die hij ontmoet. In dit filmpje legt hij zijn techniek uit, genaamd: The Hold. Een aantal kindjes waren net gevaccineerd.

In deze video is Dr. Brauch Krauss, kinderarts op de spoedeisende hulp van Boston Children’s Hospital, een meisje aan het hechten. Wat je helaas niet daadwerkelijk ziet is dat hij dit meisje een gerichte taak om iets te tekenen en te kleuren geeft. Het meisje is dit aan het doen, met hulp van haar moeder, terwijl hij haar aan het hechten is.

Dr. Michael Darden laat zien dat je nooit genoeg tissues bij de hand kunt hebben als je vaccinaties geeft…

Ik kwam helaas geen enkele Nederlandse zorgverlener tegen… Ken jij de Dancing Doc van de Lage Landen of heb je een ander inspirerend filmpje wat je mag delen? Post een reactie via mijn blog op mijn Facebookpagina Mantelmama en laat het weten!

Mantelmama

Vera, trotse moeder van 2 dochters (waarvan 1 zorgintensief zonder diagnose), getrouwd, tekstschrijver en spreker. Baant zich een weg door het oerwoud van de medische wereld en schrijft blogs & columns over haar avonturen. Spreekt over haar persoonlijke ervaringen om bij te dragen aan het verbeteren van de Kindzorg.

www.mantelmama.nl