20 mei 2015

Dé plek op internet voor jongeren met een aandoening

De website www.allofme.nl staat vanaf nu live. ALL OF ME helpt jonge mensen vanaf 16 jaar met een chronische aandoening de baas te zijn over hun eigen leven.

Nederland telt ongeveer een half miljoen jongeren met een chronische aandoening. Bij patiënten-organisaties vinden zij vaak niet wat zij zoeken: herkenning bij andere jonge mensen en informatie speciaal voor hun leeftijd. ALL OF ME voorziet in deze behoefte. Nikki (27, epilepsie): “Wat ik al die jaren erg heb gemist, zijn contacten met jongeren in een vergelijkbare situatie. Via de patiëntenorganisatie kwam ik wel met andere mensen in gesprek, maar die waren een stuk ouder dan ik. Zij hadden niet dezelfde problemen.”

Sterker in schoenen

ALL OF ME helpt jongeren met een chronische aandoening sterker in hun schoenen te staan en de baas te zijn over hun eigen leven. Twintig jongeren met een aandoening hebben meegedacht in een adviesgroep. Zij kozen op basis van hun eigen ervaringen de volgende thema’s voor ALL OF ME: jij & jezelf, jij & de ander, je toekomst, je lijf, alcohol & drugs, seks, leren & werken.

Hoe werkt ALL OF ME?

Jongeren kunnen op www.allofme.nl zelfstandig aan de slag met informatie en oefeningen. Ook kunnen ze ervaringen van andere jongeren lezen en daarop reageren. Of hun eigen ervaringen delen en daarmee anderen helpen. Ten slotte bestaat de mogelijkheid vragen te stellen aan een coach. De ALL-OF-ME-coaches zijn tussen de 20 en 35 jaar en hebben zelf ook een chronische aandoening.

Initiatiefnemers

ALL OF ME is een initiatief van tien patiëntenorganisaties en is in samenwerking ontwikkeld door een jongerenadviesgroep, het Trimbos-instituut en IPPZ. ALL OF ME is mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds PGO. De initiatiefnemende organisaties zijn: Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN), Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), Epilepsie Vereniging Nederland (EVN), Vereniging Harten Twee, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging (ICP), Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (PAH), BOSK; Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders, Diabetesvereniging Nederland (DVN). ALL OF ME wordt gesteund door Nederlandse Stottervereniging Demosthenes.

Bekijk hier het introductiefimpje van ALL OF ME: