25 november 2016

Een digitale CliniClown voorschrijven?

CliniClowns spelen tegenwoordig ook digitaal, via de CliniClowns App. Zieke en gehandicapte kinderen kunnen via de app contact maken met de clowns. Dat tovert een lach tevoorschijn, en zorgt voor plezier en ontspanning. Ziekenhuizen krijgen een inlogcode en kunnen daarmee als het ware een CliniClown voorschrijven. Handig als een kind heel erg gespannen is en een operatie in moet, er even helemaal doorheen zit of in het ziekenhuis is op een dag dat er geen CliniClowns zijn. En nog een voordeel: digitale CliniClowns kunnen wel op een geïsoleerde kamer spelen!

Over de CliniClowns app

Via de app kunnen kinderen webcammen met de clowns. Of beter: digitaal spelen. Het kind kiest zelf de clown en hij of zij verschijnt in beeld. Chatten kan ook en elke dag zijn er een aantal liveshows te bekijken. Ook kunnen de kinderen filmpjes kijken. De CliniClowns App is gratis te downloaden in de App store en in Google Play.

Hoe werkt het?

Ziekenhuizen krijgen een inlogcode om te webcammen en chatten met de clowns. Pedagogisch medewerkers kunnen kinderen daarmee in contact brengen met de CliniClowns. Eventueel kan de pedagogisch medewerker van het ziekenhuis via de app de clowns nog even iets meer informatie geven over de situatie. De CliniClowns gebruiken deze informatie om het spel goed te kunnen afstemmen op het kind. “Ik vroeg me vooraf wel af of het mogelijk zou zijn om de ontmoeting tussen clown en kind in het ziekenhuis na te bootsen. Maar het was net alsof ze echt in de kamer waren.”

Ook voor thuis of onderweg

Kinderen kunnen ook een persoonlijke code aanvragen. Kinderen liggen tenslotte steeds korter in het ziekenhuis en thuis zijn ze nog niet direct beter. Ook daar is het contact met een CliniClown waardevol. De app maakt dat mogelijk. CliniClowns belt altijd ter controle met de (ouders van) kinderen die lid willen worden. Het platform wordt zeer secuur gemonitord, ouders kunnen hun kind met een gerust hart toegang geven tot de app.

Gedragscode CliniClowns geldt ook online

CliniClowns hebben een gedragscode en verplichten zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie. Op de ziekenhuisvloer, maar ook in de app.

De app agenda

Kinderen kunnen webcammen met de CliniClowns tussen 11:45 en 12:15 uur en 15:45 en 17:15 uur.

Iedere werkdag om 12:15 en 17:15 uur is er een live show en van 19:00 tot 20:00 uur kunnen kinderen een plaatje aanvragen via ClownsFM.