24 maart 2020

Gebruik van beschermende maatregelen

Op deze pagina verzamelen wij informatie en het meest relevante coronanieuws over gebruik van beschermende maatregelen. Scrol naar beneden voor de diverse onderwerpen. Het meest actuele bericht staat bovenaan.

18 mei 2020

Leidraad Persoonlijke bescherming in de (poli)klinische setting

  • Bij patiënten tot en met 12 jaar zonder voor COVID verdachte symptomen zijn er géén persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, maar gelden alleen de basis-hygiënische maatregelen. Dat betreft álle handelingen, ook dus de aerosolvormende handelingen.
  • Bij verdachte* of bevestigde COVID-patiënten (symptomatisch) geldt: draag een chirurgisch masker IIR, schort, handschoenen en bril of face-shield. Bij procedures die een aerosol genereren geldt: draag een FFP2-masker en bril of face-shield.

* Een neonaat van een COVID-positieve moeder wordt vanaf dag 2 als potentieel positief beschouwd.

Link naar leidraad

Link naar het overzicht van Aaerosolvormende handelingen binnen de kindergeneeskunde

17 april 2020

Brandbrief verdeling Persoonlijke Beschermingsmaterialen

Mensen met een PGB moeten het doen zonder voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen. De vier Centra voor Thuisbeademing stuurden een gezamenlijke brandbrief:

Lees meer

26 maart 2020

Beschermende maatregelen kindzorg in de eigen omgeving

Lees meer

26 maart 2020

Beschermende geboortezorg

Voor bevallingen in de thuissituatie is er zorg over de beschikbaarheid van voldoende beschermingsmiddelen voor verloskundigen en kraamverzorgenden. Nu is die zorg er voor álle zorgpartijen. Hier wordt aan gewerkt.

Lees meer