12 juli 2018

Hester Rippen genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

‘Onderscheiding voor mensen met een beperking’

Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de derde keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Hester Rippen is een van de 100 genomineerden waarop je van 25 juni tot en met 9 september kunt stemmen. Daarvoor ga je naar www.goudenvenusvanmilo.nl.  

De nominatie van Hester:

“Ik ben Hester, 44 jaar en woon met mijn vriend Max in Hilversum. Door mijn aandoening, het hypermobiele Ehlers-Danlossyndroom, zit ik sinds mijn 26e in een rolstoel. Ik heb veel hobby’s en ontmoet graag nieuwe mensen. Vanuit passie wil ik maatschappelijke knelpunten op een innovatieve wijze oplossen. Mijn lichamelijke beperkingen hebben me veel kracht en zelfinzicht gebracht. Ik hoor om me heen dat ik kan inspireren en motiveren. Ik zet me al ruim 25 jaar in om de medische zorg meer kind- en patiëntgericht te krijgen. Dát geeft mij energie, die hopelijk uitstraalt op anderen. Al zeven jaar zet ik mij in om de medische kindzorg te verbeteren vanuit de rechten van het kind. Ik wil mijn expertise blijven inzetten voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte en/of beperking en hun ouders. Om de zorg voor hen te verbeteren, is meer bewustwording onder zorgprofessionals en de overheid nodig. Als ik win, wil ik samen met kinderen en jongeren een cursus voor zorgprofessionals ontwikkelen, zodat ze bij medische zorg in ziekenhuis, thuis of elders minder pijn, angst, stress en trauma’s ervaren. Het voorwerk ligt er, het netwerk is er, maar helaas ontbreekt het geld voor de verdere ontwikkeling!”

Breng je stem uit op Hester via deze link!

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds € 10.000, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is.

Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk € 5.000 en € 2.500. Op 23 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Utrecht de winnaar en de top 10 bekendmaken.

DELA goededoelenfonds

Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Samen met leden en medewerkers van coöperatie DELA. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.

Bij coöperatie DELA geloven we in een waardig afscheid voor iedereen, maar we geloven vooral dat we er zijn voor elkaar. We willen dat iedereen ervaart dat hij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Bekijk de aankondiging van Marc de Hond

https://youtu.be/SlCxi_HC17M