6 september 2017

Kinderverpleegkundige ‘Family Integrated Care’ van het jaar 2017!

Ben jij of werkt bij jouw zorgorganisatie dé Kinderverpleegkundige ‘Family Integrated Care’ van het jaar? 

Nomineer deze persoon voor de Kinderverpleegkundige ‘Family Integrated Care’ van het jaar 2017 op www.kinderverpleegkundigevanhetjaar.nl.

Wie zoeken we?

Die kinderverpleegkundige die het kind en gezin echt ziet als gelijkwaardig partner in de zorg en dat tot uiting laat komen in de praktijk.

Van Family Centered Care náár Family Integrated Care

Kinderverpleegkundige van het jaar 2017De missie van Stichting Kind en Ziekenhuis is het bevorderen van kind- en gezinsgerichte zorg. Al Jaren kennen we Family Centred Care maar we gaan geleidelijk over naar Family Integrated Care. Kind & Ziekenhuis wil deze verschuiving, ván kind en gezin betrekken, gezinsleven zo normaal mogelijk door laten gaan en geen scheiding van kind en ouders náár kind & gezin en gezinsleven centraal en als gelijkwaardig partner opnemen in het zorgteam, graag positief stimuleren.

 

Criteria

  • De kinderverpleegkundige is werkzaam in een ziekenhuis, (kinder)thuiszorgorganisatie, verpleegkundige kinderdagverblijf, verpleegkundige kinderzorghuis (kinderhospice) of als zelfstandige bij gezinnen thuis.
  • De begrippen ‘Kind en gezin centraal’, ‘eigen regie’, ‘samen beslissen’ past de kinderverpleegkundige dagelijks merkbaar toe in de praktijk.
  • De kinderen en gezinnen die de kinderverpleegkundige ondersteunt met zorg ervaren zichzelf als onderdeel van het zorgteam.

Wie kan stemmen?

Kinderen, jongeren, ouders, patiëntenvertegenwoordigers en kindzorgprofessionals kunnen stemmen. De stemmen van kinderen, jongeren en ouders tellen wel extra want zij weten of het ook echt zo ervaren wordt!

Uitreiking?

Op maandag 20 november wordt de Award uitgereikt op het congres ‘Kind-&gezinsgerichte zorg zonder muren’ van Kind & Ziekenhuis en Ronald McDonald Kinderfonds.