Unieke samenwerking kindtool positieve gezondheid

11 oktober 2017

Unieke samenwerking resulteert in ‘Kindtool Positieve Gezondheid’

Unieke samenwerking van het Institute for Positive Health, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Stichting Kind en Ziekenhuis en de Gemeente Utrecht resulteert in Kindtool Positieve Gezondheid.

Het Institute for Positive Health, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Stichting Kind en Ziekenhuis en de Gemeente Utrecht presenteren woensdag 11 oktober in het WKZ te Utrecht de eerste versie van de Kindtool Positieve Gezondheid. Deze tool biedt de mogelijkheid om de gezondheid van een kind in een breder perspectief te plaatsen. Zo is er naast de aandacht voor de lichamelijke gezondheid, extra oog voor het welbevinden van het kind en de sociale participatie.

Kindtool Positieve Gezondheid

De Kindtool Positieve Gezondheid laat zien wat kinderen en jongeren belangrijk vinden als het gaat om hun gezondheid. Deze Kindtool is het resultaat van een intensief project met 118 interviews met kinderen en hun ouders. Landelijke experts op het gebied van jeugd hebben hierin samengewerkt met kinderen van 8 tot 18 jaar, met zowel een chronische ziekte of zonder ziekte.

De Kindtool kan als voorbereiding op een consult met een zorgverlener dienen. Het kind vult de tool vooraf in en zo kan het kind mede de agenda bepalen van het consult. De Kindtool kan ook ingezet worden om in kaart te brengen hoe het met de gezondheid van kinderen in brede zin gaat. Naast onderwerpen als eten, slapen en sporten is in de Kindtool o.a. aandacht voor een fijne leefomgeving, steun van anderen en toekomstperspectief.

Vanaf heden is de Kindtool via het Institute for Positive Health te bestellen als papieren of als digitale versie te gebruiken op – kind.mijnpositievegezondheid.nl. Aankomend jaar wordt de tool verder ontwikkeld. Medio 2018 worden daarvan de eerste resultaten verwacht.

Presentatie Kindtool vindt plaats op:

Woensdag 11 oktober om 16.30 uur
Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Kindertheater, Lundlaan 6, Utrecht

Volksgezondheid van de gemeente Utrecht moedigt initiatieven op het gebied van Positieve Gezondheid in de stad aan. Utrecht is blij met deze beweging en samenwerking van genoemde partijen, resulterend in deze Kindtool Positieve Gezondheid.