Kindvriendelijke uitleg over corona

23 maart 2020

Kindvriendelijke uitleg over corona

Op deze pagina verzamelen wij informatie en het meest relevante nieuws voor Kindvriendelijke uitleg over corona. Scrol naar beneden voor de diverse onderwerpen. Het meest actuele bericht staat bovenaan.

6 april 2020

Freek Vonk legt wat corona is

31 maart 2020

De hele wereld heeft het over het coronavirus. Scholen zijn gesloten. Wat gebeurt er momenteel in onze wereld? Kinderen hebben veel vragen. Met dit filmpje legt Playmobil alles nog een keertje uit.

26 maart 2020

Survivalgids Knablap

De impact van corona op kinderen kan heel groot zijn. Ze verliezen grip op een voorspelbaar en overzichtelijk leven en dat kan hen behoorlijk in de war maken. Het Knablap uit België maakte deze survivalgids om kinderen weer grip te geven op zichzelf.

Lees meer

24 maart 2020

Praten over corona met jonge kinderen

© De Bascule, centrum voor kinderpsychiatrie

Lees meer

23 maart 2020

Prentenboek corona

Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg heeft een boekje gepubliceerd ‘Samen praten over Corona voor kinderen’.

Lees meer

19 maart 2020

De kinderombudsman

Het team van de Kinderombudsman zet actuele informatie over het coronavirus voor kinderen en hun ouders of verzorgers op een rij. Je vindt naast diverse tips, ook een overzicht van handige sites over corona. Zo staat alles bij elkaar. We roepen vooral op: let een beetje op elkaar. Juist op de kinderen.

Lees meer

17 maart 2020

Kindvriendelijke video

Het Coronavirus verspreidt zich in een rap tempo over de hele wereld. De maatregelen die worden genomen om het verspreiden van het Coronavirus tegen te gaan, kunnen lastig te begrijpen zijn voor kinderen. Daarom heeft IKC in samenwerking met Lucan & Lionel een kindvriendelijke video gemaakt (het maskeradvies klopt niet volgens de Nederlandse richtlijn). Bekijk de video: