5 oktober 2021

Marieke Gijsbers is Kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar 2021

Marieke Gijsbers, kinderverpleegkundige in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, is de Kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar 2021. Directeur van Kind & Ziekenhuis Hester Rippen maakte dit bekend op 1 oktober tijdens het online symposium van Kinderverpleegkunde.nl.

Marieke Gijsbers, die zich een jaar lang kinderverpleegkundige van het jaar mag noemen, kreeg de bijbehorende award uitgereikt door directeur Hester Rippen van Kind & Ziekenhuis. De titel Kinderverpleegkundige Family Integrated Care is bedoeld voor die verpleegkundige die zich onderscheidt door optimale kind- en gezinsgerichte zorg. Daarbij hebben kind en ouders onder meer zoveel mogelijk zelf de regie en zijn ze volwaardig partners in de zorg.

Makkelijk benaderbaar

In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werkt Marieke Gijsbers als kinderverpleegkundige op de medium care en bij het kindercomfortteam. Als lid van dit team begeleidt ze kinderen en ouders in de laatste fase van het leven. In het intensieve contact met kind en ouders in deze voor hun heftige tijd probeert ze zoveel mogelijk rekening te houden met hun wensen, vertelt ze in een reactie op haar uitverkiezing op de website van het Radboudumc.

“Het geeft me veel voldoening om steeds het beste voor ouders en hun zieke kind te doen. Ik wil daarbij heel makkelijk benaderbaar voor ze zijn. In deze zorg kan ik écht iets betekenen voor mensen.”

Professionele nabijheid

Medisch directeur Jan Peter Rake van het Amalia kinderziekenhuis reageert trots op de uitverkiezing van Marieke Gijsbers. Hij kenschetst de benadering van Gijsbers als professionele nabijheid vanuit veel kennis en kunde, waardoor ze voor veel kinderen en hun gezinnen het verschil maakt.

“Deze prijs is naast een fantastische erkenning voor Marieke zelf, ook een waardering voor de zorg die we, met elkaar, binnen het Amalia kinderziekenhuis leveren”, aldus Rake op de website van het Radboudumc.

Perspectief van kind en ouders

Kind & Ziekenhuis bevordert al bijna 45 jaar kindzorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Elk jaar kunnen kinderen, ouders en collega’s die kinderverpleegkundige aanmelden die in hun ogen kinderverpleegkundige van het jaar moet worden. De jury van Kind & Ziekenhuis kiest vervolgens uit alle aanmeldingen drie genomineerden, en uiteindelijk de winnaar.

Meer informatie over de verkiezing van de Kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar: klik hier.

Naar de genomineerden van 2021: klik hier.

Kind & Zorg publiceert binnenkort een uitgebreid interview met de Kinderverpleegkundige Family Integrated Care 2021.