15 mei 2020

Middenoorontsteking of slijmoor | Ouders gezocht voor deelname aan een vragenlijst!

Heeft jouw kind in het afgelopen jaar middenoorontsteking(en) of een slijmoor gehad? En ben je hiervoor bij de huisarts en/of KNO-arts geweest? Help ons mee met het verbeteren van deze zorg!

Vragenlijst

We zijn op zoek naar deelnemers die een vragenlijst willen invullen over de zorg van kinderen met middenoorontsteking en/of slijmoor.

In de vragenlijst vragen we naar jouw ervaringen met de zorg voor jouw kind en met de besluitvorming en informatievoorziening rond die zorg. Alle informatie is welkom – jouw goede en slechte ervaringen dragen bij aan ons beeld van de zorgverlening en helpen ons de zorg te verbeteren. We leven in een vreemde tijd, maar ook nu blijven we het belangrijk vinden om te blijven investeren in de kwaliteit van de zorg.

Doe mee via deze link

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten van jouw tijd. Jouw gegevens worden anoniem verwerkt. Onder de deelnemers worden 3 VVV-bonnen van € 25 verloot.

Wat is middenoorontsteking?

Middenoorontsteking (artsen noemen dit ook wel ‘otitis media acuta (OMA)’ is een ontsteking van het middenoor die plotseling begint en minder dan drie weken duurt. Bij deze aandoening ziet het trommelvlies er rood uit. Een kind met middenoorontsteking heeft meestal oorpijn, koorts en voelt zich ziek. Bij een middenoorontsteking kan ook een loopoor ontstaan. Een middenoorontsteking kan vaker terugkomen, dit heet dan recidiverende OMA. Een kind kan ook middenoorontsteking hebben wanneer er vocht ophoopt in het oor zonder symptomen van een acute infectie. Dit heet slijmoor. Artsen noemen dit ook wel otitis media met effusie (pOME).

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar christel.egberts@equalis.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Zorginstituut Nederland door onderzoeksbureau Equalis samen met onderzoeksbureau Kinase en Amsterdam UMC – Vrije Universiteit.

Je medewerking wordt zeer op prijs gesteld!

Vriendelijke groet,
Reinie Gerrits, MSc en dr. Lieke Boonen, onderzoekers Equalis.
Anja de Kruif, MSc onderzoeker Amsterdam UMC – locatie VUmc
Dr. Jacqueline Timmermans, MD

Bij vragen kun je ook contact opnemen met Hester Rippen van Stichting Kind en Ziekenhuis via info@kindenziekenhuis.nl of 085 020 12 65.