1 juli 2015

Mijn tas & ik als steuntje in de rug

Mijn tas & ik helpt kinderen spelenderwijs omgaan met indrukwekkende gebeurtenissen. Mijn tas & ik biedt hiervoor bijzondere tassen met een persoonlijk doe- en bewaarboek. Wat gaat er gebeuren? Wat gaat er voor mij veranderen? Wat vind ik daarvan? Door middel van tekenen, lezen, praten, schrijven en spelen geeft Mijn tas & ik kinderen de mogelijkheid om antwoorden te vinden op dit soort vragen.

In elke tas, gemaakt van zachte stof met dierenprints, zit een boek waarin het kind bepaalde opdrachten kan maken. Bijvoorbeeld het maken van een stamboom, een verdrietmeter, een spelletje waarmee gevoelens en situaties benoemd kunnen worden. Er zijn een herinneringstas, een scheidingstas en een ziekenhuistas.

De bedenkers van Mijn tas & ik zijn Judith van Beek (pedagogisch medewerker) en Janine Lehman (grafisch ontwerper). Zij willen kinderen handvatten bieden in indrukwekkende, moeilijke of verdrietige situaties. De thematassen zijn geen therapie. Ze zijn bedoeld als steuntje in de rug en om het gesprek tussen ouder en kind op gang te brengen. Ze zijn geschikt voor kinderen van zes tot veertien jaar. Het boek in de ziekenhuistas is inhoudelijk gecontroleerd en beoordeeld door de patiëntenorganisatie Stichting Kind en Ziekenhuis.

Meer weten? Kijk op www.mijntasenik.nl.