23 mei 2022

Op eigen kracht naar de behandelkamer? In het Groene Hart neem je de mini-Tesla!

Kinderen in het Groene Hart Ziekenhuis kunnen voortaan op eigen kracht naar de behandelkamer – met een heuse mini-Tesla. Vorige week bezorgde Kind & Ziekenhuis de auto bij de kinderafdeling van het ziekenhuis in Gouda. De kinderen kunnen de mini-Tesla helemaal zelf bedienen.

“Een anonieme donateur heeft de mini-Tesla aan ons geschonken”, vertellen Angelique van den Berg en Jorien Mulder van Kind & Ziekenhuis. “Door eerlijk te loten kwamen we uit bij het Groene Hart als eindbestemming.”

Kind & Ziekenhuis vindt het belangrijk dat er in het ziekenhuis, naast het medische, aandacht is voor alle leefdomeinen van het kind. “Dat het kind vooral kind mag zijn. Daar past zo’n auto goed bij”, aldus Angelique en Jorien.

Een fijne herinnering

Daar is Leontien, medisch pedagogisch zorgverlener  en kinderverpleegkundige op de afdeling, het van harte mee eens. Zij had het Groene Hart aangemeld voor deze actie. “Als een kind naar de röntgen moet, het laboratorium of een onderzoek, is dat al spannend genoeg. Het is dan toch geweldig als het zelf in de Tesla naar de juiste ruimte kan rijden? Zo geef je het kind toch nog een fijne herinnering aan het moment.”

De auto is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3-4 jaar tot ongeveer 8 jaar oud (ze moeten zelf gas geven en sturen. De mini-Tesla werd officieel uitgeprobeerd én goedgekeurd door Nikola Zimonja  die op dit moment op de afdeling verblijft.

Wij van Kind & Ziekenhuis hopen dat veel kinderen, net als Nikola, veel plezier gaan beleven aan de auto!