3 augustus 2016

Opleiding Medische Kindzorgsysteem voor kinderverpleegkundigen

Alle kinderverpleegkundigen krijgen vanaf 1 januari 2017 te maken met het nieuwe Medische Kindzorgsysteem. Hoe werkt het, wat komt er bij kijken, wat is de rol en taak van de (kinder)verpleegkundige? Dat is het onderwerp van bijscholingscursussen voor zowel mbo- als hbo-verpleegkundigen.

De door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (VV&VN) en de Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg (VGVK) georganiseerde cursussen gaan onder meer over gezinssystemen en communicatie met kinderen en ouders of verzorgers. Ook worden hbo-verpleegkundigen voorbereid op hun nieuwe taak: het indiceren en organiseren van zorg.

Zowel mbo- als hbo-verpleegkundigen kunnen er ook voor kiezen om bij te scholen via de e-learning van stichting KinderThuisZorg. De online training is opgedeeld in vier levels. Elk level bestaat uit een inleiding, theorie, oefenen en een toets. De e-learning en de cursus op locatie zijn ook interessant voor ouders, zorgmanagers, afdelingshoofden en andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg aan een (ernstig) ziek kind. Deelnemers ontvangen zeventien accreditatiepunten. In de toekomst wordt de e-learning uitgebreid met specifieke modules voor kinderen en ouders.

CZO-erkenning KinderThuisZorg

KinderThuisZorg is sinds 21 april CZO-erkend voor de opleiding ‘kinderverpleegkundige extramurale zorg’. De organisatie is verantwoordelijk voor het praktijkdeel van de opleiding. Het theoretische deel wordt verzorgd door de VUmc Amstel Academie. De eerste kinderverpleegkundigen van KinderThuisZorg hebben de opleiding inmiddels met goed gevolg afgerond

Meer informatie

Opleiding voor kinderverpleegkundigen
Informatie en aanmelden e-learning: Het Medische Kindzorgsysteem