15 oktober 2019

Ouders gezocht voor onderzoek knippen amandelen bij kinderen!

Ben je een ouder van een kind dat in de afgelopen 3 jaar last heeft gehad van de neus- of keelamandelen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het maakt niet uit hoe deze klachten behandeld zijn.

We willen je uitnodigen voor een bijeenkomst op 19 of 26 november om 17:30 van circa 1,5 uur in het LUMC (Albinusdreef 2, Leiden).

Het onderzoek

Ontstekingen van de amandelen gaan vaak vanzelf over, maar kunnen vaker terugkomen. Bij ernstige of langdurige klachten wordt om die reden soms gekozen voor het verwijderen van de amandelen. De operatie vindt plaats onder narcose en heeft als grootste risico een nabloeding in de keel met eventuele heropname in het ziekenhuis. We willen graag aandacht vragen voor verschillen die bestaan tussen artsen in de behandelkeuzes die gemaakt worden. Met dit onderzoek willen we voorkomen dat er onnodige ingrepen plaatsvinden. Hiervoor willen we ook graag in kaart brengen hoe ouders het proces hebben ervaren: Voelde je je goed geïnformeerd? Zou je opnieuw voor een operatie kiezen als je weer voor de keuze stond? Welke patiëntinformatie vond je nuttig? Jouw mening is van groot belang om uiteindelijk te zorgen dat kinderen de beste behandeling krijgen.

Verdere informatie

De bijeenkomst vindt plaats in de vorm van een groepsgesprek. Wij zullen zorgen voor broodjes en koffie/thee. Wil je meedoen? Meld je dan aan bij: j.j.c.m.van_munster@lumc.nl / 071-5265870.

Vergoeding: Reiskostenvergoeding en VVV bon à € 10,-.

Aanmelden kan tot 15 november 2019.