Prik! app

8 februari 2022

Met de Prik! app voorbereiden op een bloedafname, infuus of injectie

De Prik! app is vernieuwd. Met deze app word je goed voorbereid op een bloedafname, een infuus of een injectie in het ziekenhuis. Niet alleen wordt door het spelen met deze app duidelijk wat er gebeurt bij een bloedafname, infuus of injectie, ook leer je spelenderwijs hoe je er zelf voor kunt zorgen dat het zo prettig mogelijk verloopt. Speel er dus vooraf thuis mee, en je weet precies wat je te wachten staat.

De ervaring leert dat vooral kinderen in de leeftijdscategorie 3-8 jaar baat hebben bij gebruik van de app. Echter, ook oudere kinderen en volwassenen met prikangst kunnen het plezierig vinden om zich middels de app voor te bereiden op de bloedafname, infuus of injectie.

De app is ontwikkeld door en gebaseerd en toegespitst op de werkwijze bij kinderen in het Wilhelmina kinderziekenhuis van het UMC Utrecht. Omdat de werkwijze in de regel overeen zal komen met andere ziekenhuizen/laboratoria, kan deze ook daar gebruikt worden door kinderen om zich voor te bereiden. Wel is het goed om de werkwijze van te voren te checken, zodat het kind weet wat er eventueel anders gaat. Zo wordt er bijvoorbeeld in de app standaard gebruik gemaakt van verdovende zalf.

Prik! app strip

De Prik! app is gratis te downloaden op je tablet, laptop of mobiele telefoon. Je vindt ‘m in de Apple App Store en in de Google Play store.

Meer informatie vind je op: PRIK! APP – Het WKZ.