20 november 2019

Roses & Butterflies, het poppenhuiskoffertje voor zieke kinderen

Ons verhaal is niet zomaar een verhaal, maar het verhaal van zieke kinderen, die wij een stukje plezier willen geven in de vorm van een poppenhuiskoffertje.

 width=Het begon met één koffer, voor Mimi, een meisje van toen 8 jaar, waarbij in 2017 leukemie geconstateerd werd. Vele ziekenhuisbezoeken, opnames, chemo’s, bloedafnames en nog meer wat je een kind niet gunt heeft ze doorstaan. Haar verhaal, levenslust en instelling inspireerde mij om Roses & Butterflies op te richten. Ziekenhuiskoffertjes voor zieke kinderen, zodat ook zij een plek hebben om te spelen, zich terug te trekken in hun eigen droomwereld, in een nare periode. Roses & Butterflies wil een lichtpuntje zijn tijdens het grote gevecht dat deze kinderen leveren. Het leven is niet alleen rozengeur en maneschijn voor hen, de toekomst is onzeker en deze kinderen kunnen niet onbezorgd kind zijn.

 width=Ik ben Esther Beekhuis, initiatiefneemster van Roses & Butterflies. Begin 2018 kreeg ik de kans om Roses & Butterflies op te richten, om de koffers te realiseren en hiermee Mimi en haar familie te steunen in hun strijd. “Bij alle ziekenhuisbezoeken kijk je toch automatisch de kamers in, en als je daar dan al die zieke kinderen ziet liggen dan raakt dat mijn moeder hart in alles.” Samen met een groep vrijwilligers, donateurs en webshops gespecialiseerd in moderne poppenhuizen realiseert Roses & Butterflies de koffers. Mooie namen als Studio Little Sissy, What’s up je boterham, Skattich, Mommies and Miracles, Uniek Potlood en DollhousDesign mogen we tot onze ambassadeurs rekenen.

Op dit moment zijn er 250 koffers uitgedeeld op de twee locaties van het Amsterdam UMC, het VieCuri Ziekenhuis Venlo, het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Een aantal koffers zijn opgestuurd aan een aantal bijzondere kinderen met ieder hun eigen verhaal. Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem staat begin oktober op de planning. Eind 2019 zijn er dan totaal 314 koffers uitgedeeld, en met een beetje geluk komt dit aantal op 345 uit!

 width=De koffers worden gebruikt voor verschillende doeleinden, voor kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven, ter voorbereiding op een opname, om het gesprek tussen een kind en de medisch pedagogisch medewerker op gang te brengen, als traumaverwerking, voor de broer en/of zus, voor kinderen waarvan hun moeder op de oncologie afdeling ligt, et cetera. Ook is er een speciale Banjerkoffer voor kinderen onder de 3 jaar om in te zetten op de Neonatologie-afdeling zodat de ouders zich kunnen richten op hun pasgeboren baby.

Ieder koffertje is handgemaakt, met liefde en uniek door het persoonlijke schilderij dat erin hangt. Schilderijen gemaakt door kinderen van 0 – 10 jaar om de ontvanger van de koffer een hart onder de riem te steken. Ook zitten er twee armbandjes in de koffer, om te delen met die BFF, die lieve verpleegster of degene die dag en nacht voor hen klaar staat. Er is een roze variant voor de meisjes en een stoere blauwe voor de jongens.

 width=Mocht u, als ziekenhuis, geïnteresseerd zijn in koffers van Roses & Butterflies neemt u dan contact met ons op. Indien u een kind kent dat u graag een Roses & Butterflies koffer gunt dan mag de MPM’er van het ziekenhuis waar dit kindje onder behandeling is ons een mail sturen, dan kijken wij wat er mogelijk is.

Lift your eyes and look for Roses & Butterflies. Handmade with love, ready for happiness and joy!

Meer weten

www.rosesandbutterflies.com
es@rosesandbutterflies.com
Facebook: @roses.and.butterflies.official
Instagram: @roses.and.butterflies.official