OK Slaapzakken voor baby's

5 april 2017

Speciale OK slaapzakken ontworpen voor baby’s

De OK/IC/ziekenhuis slaapzakken voor baby’s zijn ontworpen (en gemaakt) door Rika van der Kaa, anesthesiemedewerker in het WKZ. Het is een slaapzak met drukknopen, handig voor OK medewerkers omdat je de bovenkant los kan maken met 2 losse drukknopen en dan blijft het onderlijfje nog lekker warm. Wil je alleen bij de voetjes zijn dan kan dat door aan de onderkant 1 drukknoopje los te maken.

Maagsondezakje

Omdat we veel meer kinderen zien met een maagsonde is er een maagsondezakje opgemaakt, met een drukknoopje zodat de opgerolde maagsonde er niet uit kan maar je er ook bij kan als het kind slaapt en blijft slapen. Aan de onderkant zit ook een zakje waar je een knuffel of iets in kan doen maar ook functioneel is voor bijvoorbeeld een drain reservoir. Het slangetje van de drain kan van het kind door de ruimte tussen de drukknopen door en de drain kan dan het zakje in. Ouders of zus/broer kunnen ook een kaartje of iets meegeven, en dat in het zakje stoppen. Er zit ook een lus waar je de speen aan vast kan klikken, dan valt ie niet meer op de grond, zoals nu zo vaak gebeurt, maar blijft het netjes aan de slaapzak hangen.

3 maten beschikbaar

Er zijn 3 maten: 0-3 maanden, 3-6 maanden en 6-12 maanden. De laatste 2 hebben ook een maagsondezakje op de achterkant want dan slapen de kinderen ook op hun buik en kan je bij de sonde komen zonder ze te storen als ze slapen. OK WKZ is bezig met hun leverancier van OK jasjes om dit in productie te nemen.

OK slaapzak voor baby's

Ook interesse als ziekenhuis? Laat het ons weten!

Het zou mooi zijn als andere ziekenhuizen hier ook belangstelling voor hebben, dan wordt het makkelijker en goedkoper te realiseren! Voor particulieren of andere belangstellenden is deze slaapzak al te bestellen bij de ontwerper/maker: Nani by Rikaa, info@nanibyrikaa.nl, www.nanibyrikaa.nl . Zij werkt met vrolijke prints en de binnenkant is van lekker zachte en warme fleece. Eventueel wensen voor een kleur voor de print van de stof is zeker mogelijk, gewoon even mailen, dan kijkt ze wat er mogelijk is. De kosten zijn 15 euro.

Bregt Camphuijzen
UMC Utrecht
B.Camphuijzen@umcutrecht.nl