4 april 2018

Stem op jouw favoriete AV1 robot!

In een eerder bericht meldden we al dat Stichting Kind en Ziekenhuis 20 AV1 Robots gaat uitlenen die Vodafone Foundation in bruikleen stelt aan kinderen die hiervoor in aanmerking komen.

Kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn, missen vaak (buiten-)schoolse activiteiten en de sociale contacten met vrienden. Het Noorse bedrijf No Isolation bedacht hiervoor een hulpmiddel, de AV1; een robot die kan fungeren als de ‘ogen en oren’ van het kind. De AV1 robot was echter nog wat kaal en dus werden basisschoolleerlingen in heel Nederland gevraagd de AV1 robot een eigen look te geven!

Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen stemmen

Een jury bestaande uit mensen van de 3 organisaties en 4 kinderen hebben inmiddels een top 10 gemaakt uit ongeveer 300 ingestuurde kleurplaten. Nu moet er gestemd gaan worden door kinderen (dus niet door volwassenen!) op de 10 ontwerpen. Belangrijk is dat zowel jongens als meisje het aanspreekt en leuk is voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Stem op jouw favoriete robot

Van 3 april tot en met 12 april is het mogelijk om via de website Bondgenoten te stemmen op jouw favoriete ontwerp voor de AV1 robot! 20 AV1 robots worden voorzien van het winnende ontwerp. Deze robots worden uitgeleend aan langdurig zieke kinderen namens de Vodafone Foundation en Stichting Kind en Ziekenhuis. De ontwerper van het winnende design mag zijn of haar hele klas bovendien meenemen naar NEMO in Amsterdam!

Meer weten?

Op de website van Bondgenoten kun je meer lezen over de AV1 robot en de ontwerpwedstrijd.