16 november 2016

Unieke gamezuil voor jonge patiënten in Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis heeft de Multi Media Mobile in gebruik genomen, een voorziening om het verblijf voor tieners in het ziekenhuis plezieriger te maken.

Met de fraai vormgegeven device kunnen kinderen in de leeftijd van 12-17 jaar internetten, films kijken of gamen. Studenten van de Aventus-opleiding Werktuigbouwkunde en Media & Vormgeving uit Apeldoorn hebben de Multi Media Mobile gemaakt. Het geld ervoor is – op initiatief van de Rotary Deventer IJssel – bijeengebracht door diverse ondernemers uit de regio.

De Multi Media Mobile bestaat uit een metalen kast, inclusief gamecomputers, twee beeldschermen, internetverbinding, Spotify en een Netflix-abonnement. Tieners kunnen erop internetten, een film kijken, muziek luisteren of gamen. Het apparaat is mobiel, waardoor gebruikers er in alle rust mee op hun kamer kunnen spelen, of elders in het ziekenhuis.

Op donderdag 27 oktober 2016 werd de ‘gamezuil’ in het bijzijn van de makers, patiënten, kinderartsen, verpleegkundigen en ondernemers feestelijk in gebruik genomen. Niet alleen de tieners toonden veel belangstelling voor het nieuwe apparaat; ook enkele dokters bleken al snel fanatieke gamers.

Tijdens de opening werd het belang van de Multi Media Mobile voor kinderen onderstreept door een van de kinderartsen: “Het is van belang dat kinderen zich op hun gemak kunnen voelen als ze onverhoopt in het ziekenhuis moeten verblijven. Dat zit hem niet alleen in een goede ontvangst en een goede behandeling, maar daar dragen dit soort voorzieningen zeker ook aan bij. Het mooie van de Multi Media Mobile is dat je hem kunt verrijden. Dus ook kinderen die bijvoorbeeld met een gebroken been in bed liggen kunnen er eenvoudig mee spelen; je hoeft er niet voor naar een speciale ruimte. We zijn er als Deventer Ziekenhuis erg blij mee.”

Bron: Deventer Ziekenhuis

Bekijk hoe de gamezuil feestelijk in gebruik werd genomen