27 april 2022

Vooraankondiging: kinderverpleegkundige Family Integrated Care 2022

Binnenkort start weer de verkiezing van de kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar. Voor de zevende keer zal Kind & Ziekenhuis die verpleegkundige kiezen die zich het meest onderscheidt door optimale kind- en gezinsgerichte zorg. Vanaf 18 mei kunnen zorgprofessionals, ouders en kinderen verpleegkundigen nomineren die deze titel verdienen.

De verkiezing van de kinderverpleegkundige Family Integrated Care is door Kind & Ziekenhuis in het leven geroepen om te benadrukken dat bij optimale zorg kind en gezin centraal staan. Dat betekent onder meer dat kind en ouders zoveel mogelijk zelf de regie hebben en zorgverleners ze zien als volwaardig partners. De kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar is diegene die het meest volgens deze uitgangspunten werkt.

Samenwerking

Optimale kind- en gezinsgerichte zorg vindt, als het kan, zoveel mogelijk plaats in de eigen omgeving. Daarbij werken zorg- en andere professionals met kind en gezin en met elkaar samen om zorg te bieden die past in hun leven. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis houden kind- en gezinsgerichte zorgprofessionals niet alleen rekening met de medische zorgbehoefte, maar ook met de sociale omstandigheden, de ontwikkeling van het kind en zijn of haar veiligheid.

Nomineren

Van 18 mei tot 11 september 2022 kunnen zorgprofessionals, ouders en kinderen die verpleegkundige voordragen in hun omgeving die de titel kinderverpleegkundige Family Integrated Care het meest verdient. De jury van Kind & Ziekenhuis kiest vervolgens uit alle aanmeldingen drie genomineerden, en uiteindelijk de winnaar.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 oktober tijdens het gezamenlijke congres van Kenniscentrum Palliatieve Zorg en Kinderverpleegkunde.nl.

Zij werden eerder kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar

2021: Marieke Gijsbers, Radboudumc Amalia
2020: Petra den Hollander, Zienergie-Kids
2019: Godelief van den Aker, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis
2018: Riet Strik, Radboudumc Amalia
2017: Nicoline Cornelissen-van Rappard, CityKids
2016: Clementine Dekkers, Erasmus MC Sophia