Ben je tiener met een ziekte of aandoening? Droom en doe mee met online sessie op 25 januari over PGO apps!

0
3323
Wat is een Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Een PGO? Ja, een PGO. Ofwel een Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Een PGO is een digitale omgeving bijvoorbeeld een website, of een app op je smartphone of tablet. Een PGO zorgt ervoor dat je op één plek jouw gezondheidsgegevens kan bekijken. Deze kan je ook aanvullen met eigen gegevens bijvoorbeeld medicatiedagboek, bloeddruk, gewicht, etc. En delen met wie je wil.

Meer info over PGO

Een PGO maakt het makkelijker om te werken aan je gezondheid. Dat is voor iedereen belangrijk. Of je nu oud of jong bent. Of je nu een (chronische) ziekte hebt of gezond bent.

Maar zover is het nu nog niet. De huidige PGO’s zijn nog niet helemaal werkend. De huidige PGO’s moeten nog veel beter aansluiten wat jij als tiener bijvoorbeeld wil. En daarvoor gaan we dromen. Dromen over:

  • wat gezondheid voor jou betekent;
  • hoe je daar zelf invloed op kan hebben;
  • wat een PGO daarin kan betekenen;
  • wat er in een PGO zou moeten staan.

Wanneer: Op maandag 25 januari van 19:00 – 21:00 uur organiseert de Patientenfederatie Nederland samen met Stichting Kind en Ziekenhuis een ‘Droom- en doesessie’ voor de groep tieners met chronische ziekten / zorgbehoeften.

Waar: Online (je ontvangt een link naar een ZOOM-sessie en een handleiding)

Wat houdt de sessie in?
Het is een online inspiratiesessie van 2 uur. De sessie beslaat drie onderdelen:

  1. Samen Zien: met een frisse blik kijken hoe we omgaan met gezondheid;
  2. Samen Delen: kijken hoe we het nu doen. En wat er nog mist in aan info en in gesprekken met dokters. Voorwaarden voor een PGO bedenken;
  3. Samen Verder: we stappen in de teletijdmachine en werken de gezamenlijke toekomstdroom uit.

Droom en doe je mee?
Wil je meedenken aan deze belangrijke ontwikkeling in de zorg? Dan zien we je heel graag op maandag 25 januari.

Samen met andere tieners tussen de 12 en 18 jaar met chronische ziekten praten over PGO’s. Je ontvangt een link om online via Zoom deel te nemen aan deze Droom en doesessie.

LET OP: je hebt toestemming nodig van je ouders als je jonger bent dan 16 jaar! Je ouders mogen meekijken met de sessie maar niet meepraten. Het gaat om jou!