In het Co-IMPACT project zijn twee vernieuwde gesprekstools ontwikkeld die kinderen, ouders en zorgverleners helpen bij gesprekken over doelen en keuzes rond zorg en behandeling. Het gaat om een ‘praatkaart’ in de vorm van een landkaart en een concrete en compactere versie van de gesprekshandleiding.
Dat maken de projectleiders van Co-IMPACT bekend in een voortgangsartikel over het project dat in het vierde kwartaal van 2024 december verscheen. De vernieuwde materialen zijn klaar voor gebruik en te downloaden via links in het voortgangsartikel (zie onderaan dit bericht).
Over Co-IMPACT
‘Co-IMPACT’ is een project waarin ziekenhuizen, Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, kinderthuiszorg- en patiëntorganisatie en Stichting Kind en Ziekenhuis samenwerken om proactieve zorgplanning volgens de IMPACT-gespreksmethode beschikbaar te maken voor ieder kind en zijn gezin.
Proactieve zorgplanning
In IMPACT-gesprekken praten kind, gezin en zorgverleners samen over waarden, doelen en voorkeuren voor zorg en behandeling nu en in de toekomst. Dit is niet alleen waardevol in de kinderpalliatieve zorg, maar ook voor veel andere kinderen met een chronische aandoening, is de gedachte achter Co-IMPACT.
Laagdrempelig
De praatkaart en de vernieuwde gesprekshandleiding kwamen tot stand in nauw overleg met kinderen, ouders en zorgverleners. De gesprekstools helpen om op een laagdrempelige manier doelen en voorkeuren voor toekomstige zorg en behandeling te formuleren.
De vernieuwde materialen zijn te downloaden via kinderpalliatief.nl/impact, of aan te vragen via co-impact-c1@umcutrecht.nl.
Downloads:
Voortgangsartikel Co-IMPACT – 4e kwartaal 2024 [pdf]
Praatkaart [pdf]
Vernieuwde gesprekshandleiding [pdf]
Meer info:
Over proactieve zorgplanning en Co-IMPACT
Co-IMPACT: goede gesprekken over je leven – nu en later