8 september 2023

Chronische buikpijn – als je hoofd en je buik niet goed samenwerken

De hele tijd buikpijn, of buikpijn die vaak terugkomt, dat wil je niet als kind… Vaak vindt de arts geen afwijkingen, maar toch heb je wel echt buikpijn. Je hoofd en je buik werken dan niet goed samen. Dit heet functionele buikpijn. Ook dit is te behandelen.

In deze nieuwe podcast van Kind bij de dokter vertellen Levi (13), zijn moeder en kinderarts Arine Vlieger alles over chronische buikpijn. In gesprek met kinderarts in opleiding Lotte Heijerman en kinderarts Gerdine Kamp delen ze op toegankelijke wijze hun ervaringen en geven ze adviezen.

Heel veel zorgen

“Als je een kind hebt met heel veel buikpijn, dan maak je je echt heel veel zorgen”, zegt Arine Vlieger. De podcast is dan ook een aanrader voor ieder kind met chronische buikpijn en zijn ouders. In 7 vragen, 7 antwoorden en 7 tips nemen Levi, zijn moeder en Arine alles door wat er bij komt kijken. Alsof je erbij bent in de spreekkamer.

Op de website van Kind bij de dokter staat alle inhoudelijke informatie uit de podcast nog eens op een rij, die je ook kunt downloaden en uitprinten als folder. Ideaal als voorbereiding op een gesprek met een zorgverlener, of juist om na afloop nog eens na te gaan hoe het ook alweer zit.

De podcasts van Kind bij de dokter worden gemaakt op jeugdjournaal-niveau, zodat zowel kinderen als ouders ermee uit de voeten kunnen.

Ook voor zorgprofessionals

Kind bij de dokter is ook een een aanrader voor zorgverleners die willen weten welke vragen bij kinderen en ouders leven en wat hun ervaringen zijn. Lotte Heijerman en Gerdine Kampen hebben inmiddels 9 podcasts met bijbehorende (folder)teksten gemaakt.

Luister snel via spotify, applepodcast, soundcloud, sticher of googlepodcast!

Naar de podcast en de folder over chronische buikpijn

Naar de website van Kind bij de dokter