5 juli 2024

Online game ‘Zóóó vermoeiend’: slim omgaan met beperkte energie

Hoe zet je jouw energie zo slim mogelijk in? Hoe vind je een goede balans tussen wat moet en wat leuk is, zodat je zoveel mogelijk voldoening uit je dag haalt? Met de nieuwe online game ‘ Zóóó Vermoeiend’ kun je je vaardigheid hierin trainen. Maar je kunt ook aan anderen laten zien wat het betekent om beperkte energie te hebben, en daarover met ze in gesprek gaan. Kind & Ziekenhuis was betrokken bij de ontwikkeling.

Veel jongeren met een chronische aandoening hebben er dagelijks mee te maken. Je wil van alles doen, maar je voorraad energie is minder groot dan die van leeftijdsgenoten. Dat betekent keuzes maken hoe je die beperkte voorraad zo goed mogelijk inzet. Hoe doe je dat? In de online game Zóóó Vermoeiend gaat het erom jouw energie zo slim mogelijk in te zetten. Welke keuzes maak je en waarom?

Jongeren met een chronische aandoening

Het spel is ontwikkeld door en voor jongeren met een chronische aandoening vanaf ongeveer 14 jaar. Door het spel te spelen kunnen zij hun ervaringen delen met bijvoorbeeld vrienden, familie en klasgenoten. Jongeren met een aandoening zijn immers expert in het maken van dit soort keuzes. Via het spel kunnen ze in gesprek gaan over wat het betekent om goed om te gaan met beperkte energie.

Het spel kan thuis gespeeld worden, maar kan ook worden ingezet door patiëntenorganisaties, ziekenhuizen en in de revalidatiezorg.

Samenwerking

De online game Zóóó Vermoeiend is ontwikkeld in opdracht van patiënten Crohn & Colitis NL, in samenwerking met Youth’R Well, Schildklier Organisatie Nederland (SON), JongPIT, HME-MO, Stichting Kind en Ziekenhuis en de Nederlandse Hypofyse Stichting. Het werd gemaakt door sociaal ontwerpbureau Open Concept.

Naar meer informatie en het online spel:

https://www.zooovermoeiend.com