13 november 2020

Ben je een ouder van een kind met zorgbehoefte? Droom en doe mee met online sessie op 9 december over PGO apps!

Een PGO? Ja, een PGO. Ofwel een Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Een PGO is een digitale omgeving bijvoorbeeld een website, of een app op je smartphone of tablet. Een PGO zorgt ervoor dat je op één plek jouw gezondheidsgegevens kan bekijken en beheren. Gegevens die nu verspreid staan opgeslagen kan je samenbrengen op één plek. Deze kan je ook aanvullen met eigen gegevens bijvoorbeeld bloeddruk, gewicht, medicatiedagboek etc. En delen met wie je wil.

Meer info over PGO

Een PGO stimuleert het eenvoudig en overzichtelijk werken aan je gezondheid. Dat is voor iedereen van belang. Of je nu oud of jong bent. Of je nu een (chronische) ziekte hebt of gezond bent.

Maar zover is het nu nog niet. De huidige PGO’s zijn nog niet in volle omvang werkend. De huidige PGO’s moeten nog veel beter aansluiten op de behoefte van de diverse betrokkenen zoals kind en gezin en zorgprofessionals. En daarvoor gaan we dromen. Dromen over:

  • wat gezondheid voor een ieder en vooral jouw kind betekent;
  • hoe je en je kind daar zelf sturing op geeft of zou kunnen geven;
  • wat een PGO daarin kan betekenen;
  • wat een PGO zou moeten omvatten.

Wanneer: Op woensdag 9 december van 19:00 – 21:00 uur organiseert de Patientenfederatie Nederland samen met Stichting Kind en Ziekenhuis een ‘Droom- en doesessie’ voor de groep ouders van kinderen met chronische ziekten / zorgbehoeften.

Op 14 december hebben we ook een sessie voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Zie dit bericht.

Waar: Online (je ontvangt een link naar een ZOOM-sessie en een handleiding)

Wat houdt de sessie in?
Het is een online inspiratiesessie van 2 uur. De sessie beslaat drie onderdelen:

  1. Samen Zien: met een frisse blik verkennen we de manier waarop we omgaan met gezondheid. Hoe belangrijk we dat vinden en we nemen stelling op de ‘motivatieladder voor gezondheid’;
  2. Samen Delen: we praten over de manier waarop we omgaan met de gezondheid van je kind, communicatie en hoe handig we hiermee zijn. Ook kijken we naar wat we nog missen als gaat over informatie en gesprekken in de zorg. En verkennen we de (on)mogelijkheden en randvoorwaarden van het gebruik van PGO’s;
  3. Samen Verder: we stappen in de teletijdmachine en werken de gezamenlijke toekomstdroom uit.

Droom en doe je mee?

Wil je meewerken aan de ontwikkeling van deze belangrijke digitale innovatie in de zorg? Dan zien we je graag op woensdag 9 december.

Samen met andere ouderen van kinderen met chronische ziekten verken je wat voor jullie groep nu nodig en wenselijk is voor een zinvolle en toegankelijk gebruik van PGO’s. Je ontvangt een link om online via Zoom deel te nemen aan deze Droom en doesessie.