28 mei 2018

Verhalen met L.E.F. voor een parelmomentje met je zieke kind

Ontspannen, je lijf op een positieve manier ervaren. Gewoon even rust in je eigen wereld. Dat gun je elk kind maar zeker kinderen die ziek zijn en veel in ziekenhuizen liggen.

Op 15 mei 2018 werden 15 boeken – Verhalen met L.E.F- overhandigd aan Stichting Kind en Ziekenhuis.

Het boek verhalen met L.E.F. staat vol met ontspanningsverhalen voor kinderen. L.E.F. staat voor Loslaten van vervelende gedachten of ervaringen, Ervaren van positieve gevoelens of emoties en Focussen op de positiviteit en wat je wel kan. In vijf minuten verdwijn je in je fantasie en je eigen gevoelswereld en dat kan iedereen. Je wordt meegenomen naar de wondere wereld van je eigen fantasie en ervaart rust in je hoofd en in je lijf.

Dit zijn niet zomaar verhaaltjes, maar verhalen voor een parelmoment met je kind. Een leuke kleurplaat helpt je kind om het verhaal nog een keer te beleven. Het speciale einde, zowel een afloop voor overdag als voor het slapen gaan maakt dat je de verhalen op elk moment van de dag kan gebruiken.

Ik ben Inez van Arkel, en uit ervaring weet ik dat opname in het ziekenhuis voor het kind zelf maar ook voor de rest van het gezin veel stress oplevert. Mijn oudste dochter is prematuur geboren en chronisch ziek. In de vele momenten die ik naast haar bed heb doorgebracht had ik dolgraag een boek als dit gehad. Even iets anders dan prikken en vragen en ziek zijn, even rust, contact met mijn kind en een eigen moment creëren.

Toen ik samen met Maaike Frankena ons boek verhalen met L.E.F. uitbracht was onze grote wens om deze verhalen beschikbaar te stellen aan gezinnen met een ziek kind. Door de verhalen voor te lezen creëer je een parelmomentje met je kind. Zowel voor het zieke kind als voor broers en zussen zorgt het voor rust en de focus op de dingen aan jezelf die wel goed en prettig zijn.

Op 15 mei overhandigden we 15 boeken aan Kind & Ziekenhuis en kwam onze grote wens in vervulling. We werden hartelijk ontvangen en gingen met een gerust hart weg. De geschonken boeken worden overhandigd aan de pedagogisch medewerkers van ziekenhuizen met een Gouden Smiley. Wij hopen dat heel veel kinderen en ouders een parelmoment zullen ervaren.

Zonnige groet Maaike Frankena en Inez van Arkel

www.lefkracht.nl