Campagne 3 goede vragen

0
3433

Uit onderzoek blijkt dat het goed is als arts en patiënt samen op een rijtje zetten welke behandelmogelijkheden er zijn en wat daarvan de voor- en nadelen zijn. Dat leidt tot tevreden patiënten en grotere therapietrouw. Niet alle patiënten weten de juiste vragen te stellen. Daarom heeft patiëntenfederatie NPCF samen met de Federatie Medisch Specialisten de campagne ‘3 goede vragen’ gelanceerd. De drie vragen die in elk geval moeten worden gesteld: ‘Wat zijn mijn mogelijkheden?’ ‘Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?’ en ‘Wat betekent dat in mijn situatie?’

Na de positief verlopen proef in het Radboudumc wordt de campagne landelijk ingevoerd voor volwassenen. Ziekenhuizen die ‘3 goede vragen’ willen invoeren, kunnen een informatiepakket aanvragen via www.3goedevragen.nl.

Kind & Ziekenhuis wil ‘3 goede vragen’ vertalen naar ouders en kinderen en zoekt partners die daar ook het belang van zien. Mail met Denise Joseph: d.joseph@kindenziekenhuis.nl, met als onderwerp ‘3 goede vragen’.