FAQ kindzorgprofessionals

0
387
FAQ kindzorgprofessionals

Op deze pagina verzamelen wij informatie en het meest relevante nieuws voor FAQ kindzorgprofessionals over corona. Scrol naar beneden voor de diverse onderwerpen. Het meest actuele bericht staat bovenaan.

29 juni 2020

Je kind testen op corona? Ja of nee?

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan zich vanaf 1 juni 2020 laten testen. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. De test met een wattenstaafje diep in de neus en keel duurt maar kort, maar is niet prettig. Bekijk de infographic voor een juiste afweging.

Infographic ‘Je kind testen op corona?’

Persbericht ‘Kinderen testen op corona?’

5 juni 2020

Netwerk Integrale Kindzorg (NIK’s) | uitkomst vragenlijst

Begin mei stuurde Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) een vragenlijst uit naar de professionals van de zeven NIK’s, om een beeld te krijgen hoe zij de COVID-19 situatie ervaren, wat ze tegenkomen en welke vragen/zorgen ze hebben. De uitkomsten van die vragenlijst:

Lees meer…

3 juni 2020

Conclusie RIVM: kinderen beperkte rol in verspreiding coronavirus

Het RIVM publiceerde de eerste resultaten van een onderzoek naar de besmettelijkheid van kinderen wat betreft het coronavirus. Onderzoekers volgden 54 gezinnen met een of meer coronapatiënten en concludeerden dat kinderen inderdaad geen belangrijke rol spelen bij de verspreiding van het virus.

Lees meer…

18 mei 2020

Testbeleid uitgebreid

Mensen uit nieuwe doelgroepen kunnen zich vanaf 18 mei laten testen op het coronavirus. Zij worden alleen getest als zij klachten hebben en door een arts zijn gezien of doorverwezen.

Lees meer over het testbeleid

Testbeleid uitgebreid

18 mei 2020

COVID-19 en zwangerschap

Het standpunt COVID-19 en zwangerschap, bevalling en kraambed is gepubliceerd op de site van de Federatie Medisch Specialisten.

Lees meer…

13 mei 2020

Netwerk Integrale Kindzorg (NIK’s) | update per 13 mei

Een Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines uit de 1e, 2e en 3e lijn, met veel kennis over en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen. NIK biedt ondersteuning aan gezinnen met een kind met een levensduurbeperkende of levensbedreigende aandoening en de betrokken hulpverleners.

Via de link kun je lezen op welke wijze de 7 NIK’s in Nederland tijdens de coronacrisis bereikbaar zijn en welke andere relevant informatie zij mee willen geven aan kind en gezin. Alsmede hoe de geestelijke verzorging en rouw- en verliesbegeleiding is in tijden van corona. Lees meer 

  • Veel tips, boeken, potcasts, filmpjes en meer, gemaakt door rouw- en verliestherapeuten: Lees meer

2 april 2020

Landelijk beleid van de JGZ ten aanzien van de COVID-19 pandemie

Lees meer

2 april 2020

DigiBib.Jeugd: ook over multiprobleem gezinnen

In de digitale bibliotheek jeugd van Captise, DigiBib.Jeugd, zijn zo’n 6.000 documenten opgenomen. Snel en handig doorzoekbaar. Ze houden dit dagelijks bij. Veel hogescholen, organisaties en beleidsinstanties hebben een abonnement

Lees meer

30 maart 2020

Extra aandacht voor kwetsbare kinderen tijdens coronacrisis

Tijdens de huidige COVID-19-crisis nemen de zorgen over de veiligheid van kinderen in kwetsbare gezinnen toe. Als NVK zijn we van mening dat extra aandacht voor deze kwetsbare groep noodzakelijk is om collateral damage door de huidige coronamaatregelen te voorkomen. Veel organisaties – waaronder de Kindertelefoon, het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK), het Centrum Seksueel Geweld (CSG) en de jeugdzorg – delen deze toegenomen zorg. Namens de Sectie Sociale en Psychosociale Kindergeneeskunde (SSPK), waar dit onderwerp hoog op de agenda staat, wijzen we je graag op het document ‘Kwetsbare kinderen en corona’ en in het COVID-19-dossier. Hierin vind je handvatten om deze gezinnen als kinderarts te helpen.

Lees meer

30 maart 2020

Het centrale communicatiepunt ten aanzien van COVID-19 voor de JGZ-professionals.

Lees meer

20 maart 2020

FAQ: Frequently Asked Questions van Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).

Lees meer

20 maart 2020

FAQ, beleid, richtlijnen en nieuws over de geboortezorg en corona.

Lees meer