21 juni 2019

Stichting Kind en Ziekenhuis richt Academy Ervaringsprofs Kindzorg op

De ontwikkeling van zorg aan kinderen staat nooit stil. Kind & ziekenhuis werkt graag continu samen met zorgprofessionals aan het verder ontwikkelen van in de praktijk voelbare kind- en gezinsgerichte zorg en heeft daarom de Academy Ervaringsprofs Kindzorg opgericht. De Academy is een community van (kind)zorgorganisaties die op verschillende manieren het perspectief van kind en gezin blijvend willen integreren in hun beleid en werk. Met leden die onafhankelijke ervaringsondersteuning als toegevoegde waarde zien. De Academy biedt de mogelijkheid om op een nieuwe manier met elkaar samen te werken en van elkaar te leren. Lidmaatschap van de Academy geeft onder andere toegang tot advies- en uitwisselingssessies met Stichting Kind en Ziekenhuis, deelname aan kennisdagen en toegang tot de helpdesk van Kind & Ziekenhuis.

Kind- en gezinsgerichtheid is het hart van goede kindzorg en zou de basis moeten zijn van de visie van elke organisatie die zorg aan kinderen levert. Hoe kom je tot een goede visie, hoe houd je die actueel, hoe kun je gebruikmaken van de kennis van andere zorgprofessionals en hoe toets je de visie aan de ervaringen van kinderen en gezinnen? Op die vragen kunnen professionals en zorgorganisaties bij de Academy Ervaringsprofs Kindzorg antwoorden vinden.

Nieuwe kennis

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kind en gezin in de medische zorg. Wij verzamelen al ruim veertig jaar kennis over de kindzorg, vanuit verschillende perspectieven. Hiermee ontwikkelen we visie vanuit het perspectief van kind en gezin. Vanuit onze ervaringsexpertise adviseren, stimuleren en bevorderen we kind- en gezinsgerichte zorg. Onder meer door het doen van onderzoek, het ontwikkelen van tools, handreikingen en andere in de praktijk bruikbare producten.

Als lid van de Academy krijg je als eerste nieuwe kennis en tools aangereikt en kun je gebruikmaken van onze ervaringsexpertise. Kind & Ziekenhuis komt jaarlijks bij deelnemende zorgorganisaties langs voor een gesprek met een of meerdere medewerkers. We horen wat er bij de medewerkers leeft en speelt, delen actuele ontwikkelingen, nieuwe visies en instrumenten, kunnen ideeën inbrengen en delen de kennis die we via kinderen en gezinnen hebben verzameld. Ook kunnen we een training geven en samen vervolgstappen verkennen.

Korting

Leden van de Academy ontvangen bovendien korting op bijvoorbeeld de Ervaringsmonitor, het storytellinginstrument van Kind & Ziekenhuis. Met de Evaringsmonitor verzamelt Kind & Ziekenhuis op unieke wijze ervaringen van kinderen, jongeren en ouders om inzicht te krijgen in de kind- en gezinsgerichtheid van hun zorg. Daarnaast biedt het lidmaatschap korting op het kwaliteitsinstrument de Smiley, op spiegelgesprekken, focusgroepen en toetsing van zorgprocessen op maat, en zijn leden voorkeurssamenwerkingspartner van Kind & Ziekenhuis.

Via de Academy Ervaringsprofs Kindzorg werken we samen aan nóg betere zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen.

Meer informatie?

Download het document Academy Ervaringsprofs Kindzorg