25 mei 2022

Wie wordt Kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar 2022?

Ken jij of werkt bij jouw zorgorganisatie dé kinderverpleegkundige die Family Integrated Care hoog in het vaandel heeft staan? Nomineer deze persoon dan nu voor de titel Kinderverpleegkundige Family Integrated Care van het jaar 2022!

Nomineer hem of haar nu via deze link: www.kinderverpleegkundigevanhetjaar.nl

Nomineren kan tot 11 september 2022. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 oktober tijdens het symposium ‘Iedereen aan de slag met MKS’.

Wat is Family Integrated Care?

Bij Family Integrated Care ervaren kind en gezin de zorg als optimaal. Dat betekent onder meer dat ze gezien, gehoord en goed geïnformeerd worden. Ze zijn gelijkwaardig partner in het zorgproces en voeren zoveel mogelijk zelf de regie, waardoor ze de zorg een plek in hun leven kunnen geven– zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Om dit mogelijk te maken werken zorgverleners samen met kind en gezin en met elkaar. Ze stellen kind en gezin centraal en houden niet alleen rekening met de medische zorgbehoefte, maar ook met de sociale omstandigheden, de ontwikkeling van het kind en zijn of haar veiligheid.

Daarom werken ze samen over de muren en domeinen heen, binnen en buiten de zorg, voor en na ontslag.

Voor wie is de award?

Voor zorgprofessionals kan werken vanuit deze uitgangspunten in de praktijk nog een zoektocht zijn. De award is voor die kinderverpleegkundige die Family Integrated Care in de praktijk wél helemaal omarmt.

Kind & Ziekenhuis bevordert al bijna 45 jaar kindzorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Elk jaar kunnen kinderen, ouders en collega’s die kinderverpleegkundige aanmelden die in hun ogen kinderverpleegkundige van het jaar moet worden.

De jury van Kind & Ziekenhuis kiest vervolgens uit alle aanmeldingen drie genomineerden, en uiteindelijk de winnaar.

Nomineer nu via deze link: www.kinderverpleegkundigevanhetjaar.nl. Hier vind je ook meer informatie over de criteria en de procedure.

Lees reacties en interviews met eerdere Kinderverpleegkundigen Family Integrated Care van jaar:

2021: Marieke Gijsbers, Radboudumc Amalia
2020: Petra den Hollander, Zienergie-Kids
2019: Godelief van den Aker, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis
2018: Riet Strik, Radboudumc Amalia
2017: Nicoline Cornelissen-van Rappard, CityKids
2016: Clementine Dekkers, Erasmus MC Sophia