Algemene voorlichting

0
84
Algemene voorlichting

Op deze pagina verzamelen wij informatie en het meest relevante nieuws voor Algemene voorlichting over corona. Scrol naar beneden voor de diverse onderwerpen. Het meest actuele bericht staat bovenaan.

27 maart 2020

26 maart 2020

25 maart 2020

Netwerk Integrale Kindzorg (NIK’s)

Een Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines uit de 1e, 2e en 3e lijn, met veel kennis over en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen. NIK biedt ondersteuning aan gezinnen met een kind met een levensduurbeperkende of levensbedreigende aandoening en de betrokken hulpverleners.

Via de link kun je lezen op welke wijze de 7 NIK’s in Nederland tijdens de coronacrisis bereikbaar zijn en welke andere relevant informatie zij mee willen geven aan kind en gezin. Alsmede hoe de geestelijke verzorging en rouw- en verliesbegeleiding is in tijden van corona.  Lees meer

De afbeeldingen in de bijlage van de kaarten (NIK) kennen volgende bronvermelding: ‘Bron: Jan-Willem van Aalst — www.imergis.nl’ 

  • Veel tips, boeken, potcasts, filmpjes en meer, gemaakt door rouw- en verliestherapeuten: Lees meer

25 maart 2020

Moet ik bang zijn voor het Coronavirus – Gids voor ouders en leerkrachten

Een gids met info over hoe om te gaan met angst, boosheid en vragen van kinderen. Over omgang met schermtijd en verveling en andere nuttige informatie.

Lees meer

25 maart 2020

Ronald McDonald Huizen

De verspreiding van het coronavirus houdt ons allen bezig. Hoe houdt Ronald McDonald Huizen zich draaiende in tijden van bezorgdheid?

Lees meer

25 maart 2020

Tips voor ouders en voor kinderen

De kabinetsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben grote maatschappelijke gevolgen. Als Nederlands Jeugdinstituut informeren ze kinderen, ouders, opvoeders en professionals graag zo goed mogelijk in deze situatie. Via deze pagina houden ze je op de hoogte.

Lees meer

20 maart 2020

CliniClowns

In verband met het coronavirus spelen de CliniClowns momenteel alleen nog digitaal via de CliniClowns App. Een veiligere manier is er niet.

Lees meer

19 maart 2020

Onderwijs op afstand

COVID-19, extra kansen voor zieke leerlingen in het onderwijs?! Aandacht voor mooie hardware oplossingen voor onderwijs op afstand.

Lees meer

Lenen AV1 Robot

Het Coronavirus zorgt voor nieuwe situaties. Verblijft jouw kind op dit moment (tijdelijk) in het ziekenhuis of andere wooninstelling en mag of kan je als ouder niet of nauwelijks op bezoek door verkoudheidsklachten of (verdenking) van Corona? Wellicht hebben wij dan de oplossing voor je!

Bij Stichting Kind en Ziekenhuis kan je terecht voor de #AV1 #robot. Je kan deze robot voor een bepaalde tijd gratis lenen.

Voor meer informatie en aanvragen kunt u terecht op onderstaande website:

www.mijn-bondgenoot.nl

19 maart 2020

Standpunt kinderartsen over corona

Bij kinderen maken we ons bij een besmetting van het coronavirus minder zorgen. Wel is het zo dat zij het virus kunnen verspreiden naar oudere mensen, die meer vatbaar zijn voor dit virus en hier (ernstig) ziek van kunnen worden. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en zo de oudere medemens te beschermen is isolatie van kinderen met luchtwegklachten noodzakelijk.

Lees meer

[Volgt nog]

Kindercomfortteams